Name: Colonie
Location: Brooklyn Heights, NY
Designer: Architect Alex Meyers of Mad design

We love the urban farmhouse feel of this space. The interior was created using found and reclaimed materials and has a warm, industrial feel to it. The greatest part of the design was that it was funded by members of the brooklyn heights community, friends and family. The owners of the space created a Kickstart Campaign asking for funding for the design. This allowed the community to actively get involved and excited about the project, adding to the value the restaurant gives back to the community.

The open kitchen and ability for community seating, at both the banquette and tables situated on a recycled steel beam, gives you the warmth and memory of sitting in your family kitchen. I really enjoy that they were able to create a space entirely of reclaimed and recycled materials that still feels fresh, new and warm.

All Photos © Yatzer via